Historien bak Damenes Aften

Damenes Aften ble stiftet i 1992 av Erland Dalen, og har eksistert i omtrent samme form nærmest kontinuerlig siden. Navnet Damenes Aften har etter hvert blitt et kjent begrep i kulturell sammenheng på store deler av Østlandet.

Koret startet som et damekor,  og slik har det vært siden, med et antall medlemmer på rundt 16 sangere. På nåværende tidspunkt har koret midlertidig 19 medlemmer.

Koret har vunnet mange internasjonale konkurranser:

2005: 1. plass i Sligo,Irland

2007: Tre 1. plasser og tre gull Musica Mundi, Riva del Garda

2009: 1. førsteplass og tre gull i Musica Mundi Shcubert-konkurranse, Wien

2012: To 1. plasser og sammenlagtseier i Tetten Korcup

I tillegg har koret også andre pall-plasseringer opp gjennom årene, og sikter stadig til nye konkurranser og muligheter til å utvikle seg.

Variert reportoir og uttrykk

Damenes Aftens utmerkede dirigent er svært nøye med at sangerne skoleres i det å være “sjangertro.” Det vil med andre ord si at ulikt repertoar krever ulikt uttrykk. De har også i de senere årene i perioder benyttet sangpedagog i arbeidet med å stadig utvikle det musikalske nivået, dette med gode resultater.

Sangerne har vist at de behersker dette ved bl. a. å spille inn musikken på cd, i tillegg til å opptre ellers. De spilte inn CD-en “Mitt hjerte er ditt” i 2003 som fikk terningkast fem i flere aviser og som stadig spilles på radio. Våren 2011 ble ”Crossing Countries” spilt inn i Studio 19 og Veldre kirke. Plata selger godt, og kan kjøpes gjennom kormedlemmene, eller hos forlaget Cantando Musikkforlag. Her krysser koret musikalske grenser og byr på alt fra gamle swinglåter til folkemusikk i moderne drakt og Erland Dalens egne komposisjoner.

Aktiv gjeng med lange tradisjoner

Koret har deltatt ved alle “Korvaker” i Hamardomen i 2004 og 2006, 2008, 2010 og 2012, og holdt flere konserter i Hamardomen og på Hedmarksmuseet ellers gjennom årene.

Koret er kanskje likevel mest kjent for sine Julekabareter med Liv Simensen og Knut Faldbakken. De siste årene har denne flyttet til Hamar Sagbladfabrikk, der vi i 2011 hadde Anders Caasmo Christiansen som gjesteartist, med fulle hus og stormende jubel.

Koret arrangerer også hvert år en veldedighetskonsert, hva inntekten går til varierer fra gang til gang – men dette er en fin måte å gi noe tilbake til lokalsamfunnet.

Mye jobb, mye glede

Det legges utallige arbeidstimer ned fra sangernes side. Det øves og organiseres året rundt, og alle tar sin del av arbeidet. Koret ønsker å stadig kunne konkurrere om oppdrag og i tillegg motivere seg til å reise på konkurranser og festivaler, og trenger derfor alles bidrag til å få dette til.