Om Erland Dalen

Erland er utdannet ved Høgskolen i Hedmark og Institutt for musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo. Han har i over 10 år som musikkfaglig korkonsulent i Norges Korforbund. Nå jobber han med prosjektkor, som dommer i internasjonale konkurranser, samt med Damenes Aften. Han komponerer og arrangere musikk og har gitt ut en lærebok innen feltet.


Erland Dalen jobber også stadig med prosjekter andre steder i Norge som f.eks Abba, Simon & Garfunkel og «Your Song – a tribute to Elton John».

Erland “får til ting”, og er en stor tilhenger av å samarbeide med andre aktører. Derfor startet han i sin tid”Korvake” i Hamardomen. Han er også en tilhenger av at man skal gå på hverandres konserter, og er stadig å se på både kor-, korps- og andre konserter i regionen.

Erland Dalen er Damenes Aftens dirigent og grunnlegger. I hele sitt liv har han vært framtredende og aktiv innen musikk- og kulturliv.

De siste årene har store prosjektkor i samarbeid med Damenes Aften trukket fulle hus i Hamar Kulturhus. Over 200 ekstra sangere har vært med på disse prosjektene hver gang, og flere har gått videre i andre lokale kor etter endt prosjekt.

Om Erland Dalen 1
Fotograf: Jens Haugen

Damene i Damenes Aften er på ingen måte like stemmemessig. Her kryr det av spennende og sterke stemmer med bakgrunn i alle typer sjangere. Erlands oppgave er å temme jentene og stemmene og få det til å passe med hva vi synger til enhver tid. Det mestrer han på en utmerket måte! Erland er et oppkomme av gode arrangementer som passer koret, noe som bidrar til høy grad av allsidighet og musikalsk kvalitet. Dette får også alle som hører oss nyte godt av!