Damer i vinden – Embla besøker Damenes Aften

Søndag 29 september kl. 17:00. får vi besøk av Embla, et av Norges ledende damekor. Embla skal ut på en konsert-turne og tar turen innom Hamar for en felles konsert. Sammen og hver for oss vil vi presentere vakre sanger i flere sjangre. Det blir også en felles urfremføring av et korverk av Thomas Caplin som ikke er gjort av damekor tidligere. 

Embla er et prisbelønt kor med hele 18 førstepriser i internasjonale korkonkurranser!  Korets repertoar spenner fra folketoner til ny norsk musikk. Flere av korets nåværende og tidligere medlemmer bidrar til repertoaret, blant disse Hanne Bæverfjord, Eva Holm Foosnæs og Ingunn Solem. Embla feiret 30 års jubileum i vår, og Norunn Illevold Giske var koret dirigent i de fleste av disse årene. 

Damer i vinden - Embla besøker Damenes Aften 1
Damer i vinden - Embla besøker Damenes Aften 2

Velkommen til en inspirerende kor-aften i Hamar Kulturhus!

Posted in Fremhevet nyhet, nyheter

Hyllest til våren

Har du planer på søndag? Hva med å legge søndagsturen til Domkirkeodden, og ta deg tid til en deilig pause med stemningsfull og vakker musikk? Damenes Aften har invitert med seg blant annet Innlandet Strykekvartett til en unik konsert Søn. 26. mai kl 18.00

En drøm

-Dette er en drøm koret har hatt lenge. Koret forbindes jo for mange med juleshow og kabareter, og selv om vi elsker å synge gode arrangementer og populærmusikk av ulikt slag så blir det moro å få vise litt annet av det brede musikalske repertoaret vårt.

Linn Kohmann, Leder Damenes Aften

Skal kle Domen godt

Leder i koret, Linn Kohmann, forteller videre at det viktigste kriteriet når det gjelder musikkutvalg til konserten har vært at det skal være musikk som klinger godt i Domen, kler lokalet og årstiden, og at man får den stemningen og variasjonen koret ønsker seg. Hun trekker fram musikalsk leder Erland som hun synes er særlig god på nettopp dette. -Erland er virkelig spesielt god på å velge og sette sammen et godt og variert repertoar som gjør at 
konserter blir publikumsvennlige. Jeg tror det er en av grunnene til at mange av oss i Damenes Aften har valgt oss akkurat dette koret, at han er så flink til å gjøre musikken spennende, både for oss og de som hører på, sier hun begeistret.

Instrumentalister og mannskor

 I tillegg til Innlandet Strykekvartett har koret rekruttert med seg syv utvalgte menn for å kunne gjøre Spring Morning, av John Høybye, for blandakor, stryk og fløyte. -Dette er et stykke vi var med å gjorde for mange, mange år siden og som sitter som et svært godt minne hos både meg og de av damene i koret som har vært med helt siden da, forteller musikalsk leder og dirigent Erland Dalen. – Når vi nå fikk med oss
Innlandet Strykekvartett og dyktige Tori Erlien-Årva på fløyte var det rett og slett et stykke som er for vakkert til å forbigå, og vi gleder oss veldig til å få framføre det, sier han. Koret har også med seg pianist Ivan Ivanchev på flere stykker, blant annet Days of Beauty, et moderne klassisk stykke og Sorry seems to be the hardest word, som koret fikk arrangert av Kerry Marsch i forbindelse med det store Elton John-prosjektet de hadde for et par år siden.

Vi har valgt å ha med musikk i flere sjangre på denne konserten, så det er ingen rent klassisk kirkekonsert selv om vi har med stryk, piano og fløyte.

Erland Dalen, Musikalsk leder og dirigent

Kor på høyt kunstnerisk nivå

-Damenes Aften er et kor på meget høyt kunstnerisk nivå, og har vunnet utallige priser i korkonkurranse i utlandet med sanger innenfor klassisk musikk, folketoner og kirkemusikk, forteller Dalen. Han synes derfor det er ekstra stas å endelig kunne prioritere å sette opp en konsert som viser fram de sidene av koret. -Det er svært mange år siden Damenes Aften samarbeidet med strykere på denne måten, sier han.

-Det har vært et ønske fra koret, men med mange store prosjekt-kor og våre faste julekabareter og konserter har ikke tiden strukket til før nå.  

Oppfordrer til å støtte lokalt kulturliv

Dalen forteller at etter Covid-årene er det en større risiko forbundet med det å arrangere konserter av litt størrelse, og med profesjonelle eksterne samarbeidspartnere, fordi billettinntektene oppleves litt mer ustabile enn før. Oppfordringen fra Kohmann og Dalen er derfor at folk vil bruke denne unike muligheten til å både støtte opp under lokale musikere og aktivitet, både denne konserten som Damenes Aften arrangerer og alt det andre flotte arrangementene som kommer som perler på ei snor nå fram mot sommeren. -Det er mye som skjer kulturelt i Hamar, og mitt mantra har alltid vært at vi alle må være flinkere å gå på hverandres konserter og benytte oss av det rike kulturtilbudet
byen har å by på, sier Dalen.
 
Kohmann legger til at Damenes Aften i alle fall føler seg sikker på at søndagens konsert vil bli helt spesielt fin. -Vi mener selv vi kan love publikum en fantastisk  musikalsk hyllest av våren og sommeren i de vakre domkirkeruinene på Hamar, sier hun entusiastisk. -Det er i alle fall et godt utvalg musikk vi har valgt ut spesielt med tanke på Hamardomen sin spesielle klang og utforming, og vi gleder oss veldig, smiler hun.

Plass til alle

På spørsmål om det er fare for at ting blir utsolgt før søndag svarer hun et tydelig nei.  -Det er solgt en god del billetter på forhånd, men Domen rommer mange, så her skal vi få plass til alle som vil, selv om de ønsker å kjøpe i døra, sier Kohmann. Billetter kan altså kjøpes i døra, eller på TicketCo.no hvis man søker på «Damer i Domen». Konserten starter klokka 18:00 søndag 26. mai. og varer i ca. en time.

Hyllest til våren 3
Posted in Fremhevet nyhet, Konserter, nyheter

Damer i Domen

Damenes Aften, med Innlandet Strykekvartett, Tori Erlien-Årva og Ivan Ivantchev , inviterer til varme, sommerlige toner i Hamardomen søndag 26. mai.

Velkommen til en stemningsfull konsert der Damenes Aften, med gjester, spiller på de vakre omgivelsene, atmosfæren og den særpregede klangen som skapes i Hamardomen.

Koret synes det blir ekstra stas å få framføre stykker som Spring Morning av John Høybye og Days of Beauty av Ola Geilo for dere. To nydelige stykker skrevet for kor, stryk og piano. 

Koret har i den forbindelse invitert med seg Innlandet Strykekvartett, fløytist Tori Erlien-Årva og Pianist Ivan Ivantchev, samt noen utvalgte mannlige sangere, og gleder seg til å male musikalske bilder for dere innen både klassisk repertoar, folkemusikk og mer moderne musikk.

Billetter er nå tilgjengelig på TicketCo.

Billetter er nå tilgjengelig på TicketCo.

Velkommen!

Damer i Domen 4
Posted in Konserter, nyheter

Støtte fra Norsk Kulturråd for sjette gang

Damenes Aften er glade og stolte over å fremdeles være på lista over de som får støtte fra norsk kulturråd til drifts- og produksjonsstøtte. Denne ordningen er laget for kor og ensembler på særlig høyt kunstnerisk nivå og forvaltes/administreres gjennom Norges Korforbund. 

Bilde av marsipankake for å feire damenes aften sin støtte fra kulturdepartementet.

Konkret tilskudd som hjelper godt til driften

Formålet med støtteordningen er å gi kor og vokalensembler på et særlig høyt kunstnerisk nivå bedre betingelser for drift, produksjon og formidling. Ordningen retter seg mot kor og vokalensembler som har en demokratisk struktur og er medlemsstyrt, og som produserer og framfører kormusikk på et særlig høyt kunstnerisk nivå.

Åtte kriterier for utvelgelse

En uavhengig fagjury vurderer søkerne og velger ut de korene som når opp basert på en rekke kriterier.

I vurderingen av søknadene skal følgende forhold vurderes:

 • Korets vokale og kunstneriske kvalitet.
 • Korets musikalske profil og målsettinger.
 • Korets utvikling over tid og omfang av aktivitet og konserter.
 • Korets evne til både å initiere og gjennomføre planlagte prosjekter.
 • Omfanget av samarbeidsprosjekter med både profesjonelle og frivillige aktører innen musikk- og kulturfeltet.
 • Kvaliteten ved drift og administrasjon, jf. regnskap for foregående år.
 • Korets totale økonomi, herunder om søker mottar annen statlig støtte.

Tilskuddet fastsettes etter en helhetlig, skjønnsmessig vurdering av utvalget og gis for ett år av gangen.

Takker for støtten, og føler oss anerkjent

-Vi føler oss veldig anerkjent og sett når vi fortsetter å nå opp i denne støtteordningen så mange år på rad, for det er ikke en selvfølge, samme hvor godt man føler man jobber. – Det er mange dyktige kor og ensembler i Norge, og vi vet vi konkurrerer om midler med noen ordentlig bautaer, sier leder i koret Linn Kohmann. -Det at vi likevel når opp i konkurransen gjør oss enda mer motivert til å satse på prosjekter og arrangementer som kombinerer faglig utvikling for oss som kor, samtidig som vi jo har et sterkt mål og drifkraft i å være et kor som inspirerer andre i regionen vår.

Posted in Fremhevet nyhet, Koret, nyheter

Prosjektkor 2024-2025

Prosjektkor 2024-2025 5

NB! VIKTIG INFORMASJON! Påmeldingen til prosjektkoret er nå STENGT FOR DAMESTEMMER! Vi har allerede fått mange nok påmeldinger fra dere flott, ivrige damer. Hurra! Nå trenger vi flere menn. Så til dere menn, meld dere på! Dette blir gøy!

Hurra! Vi drar i gang et nytt prosjektkor! Våren 2025 går vi på scene med en rekke låter fra The Beatles sin omfattende katalog. Dette blir gøy. Vår første øvingshelg blir i mars 2024, og premieren er 21. mai 2025. Mer informasjon om øvingshelger og konsertdager finner du i påmeldingslenken nedenfor.

Liker du å synge i kor er dette perfekt for deg! Har du vært med oss før på våre tidligere prosjektkor, ja da er dette perfekt for deg. Er du glad i The Beatles er dette perfekt for deg! Har du ikke vært med oss før, men har lyst til å prøve? Da er også perfekt også for deg. Kort sagt, dette er perfekt for alle!

Prosjektkorene har vist seg å bli fullbooket ganske fort, så her gjelder det å ikke vente for lenge! Førstemann til mølla! Det er bindende påmelding, og det er viktig at du kan være med på alle øvelser!

Her er lenken til påmeldingsskjemaet; https://forms.gle/cgFz4UCfCUEBhdwf9

Prosjektkor 2024-2025 6
Posted in nyheter, Prosjekt Tagged ,

Damenes Aften med suksess i Salzburg!

Damenes Aften med suksess i Salzburg! 7

Damenes Aften deltok før sommeren i Salzburg International Choral Celebration and Competition, og det ble en stor suksess! Vi deltok i klassene damekor og folklore, og gikk av med seieren i klassen folklore. I klassen for damekor gjorde vi det også veldig bra, og vi sang oss dermed til gulldiplom i begge klasser. For å toppe det hele fikk vi den høyeste poengsummen av alle korene på festivalen med 26,33 poeng av 30 mulig. Det er vi veldig godt fornøyd med! I korkonkurranser blir man vurdert etter denne skalaen; bronsediplom 0-10 poeng, sølvdiplom 11-20 poeng og gulldiplom 21-30 poeng. Dette er første gangen koret er ute å konkurrerer siden pandemien brøt ut. Forrige gang vi var med på en korkonkurranse var vi også i Østerrike. Den gangen var vi i Bad Ischel og året var 2018. Siden den gang har det kommet flere nye sangere til koret.

Damenes Aften med suksess i Salzburg! 8

«På forhånd var vi nok ganske spent på om vi skulle klare å synge oss inn på en poengsum som var på nivå med korets tidligere prestasjoner. Det har vært en del utskiftning i koret, så etter en forholdsvis lang pause siden forrige konkurranse var det nok litt nerver blant damene. Jeg er veldig stolt av gjengen vår som greide å synge seg inn til den høyeste poengsummen vi har hatt innenfor folkemusikk noensinne», sier vår leder, Linn Kohmann.

Det er hyggelig at vi i over 30 år har greid å hevde oss i internasjonale korkonserter. Jeg er imponert over den innsatsen og det arbeidet jentene legger ned i koret. Dagens besetning består av mange med lang fartstid samt flere som har kommet inn de siste årene. Gjennom årene har vi oppnådd veldig gode resultater, og at vi denne gangen greide å få konkurransens høyeste poengsum, viser at vi i Norge og i Hamar har et kor på høyt internasjonalt nivå!

Vår musikalske leder, Erland Dalen.

Damenes Aften med suksess i Salzburg! 9
Åpningskonsert

Damenes Aften ble i løpet av helga i Salzburg invitert til nye festivaler og konkurranser av dommere som var til stede, både til Singapore, Baden og Budapest. Vi får se hvor ferden går neste gang!

Damenes Aften er klare for nye utfordringer, både her hjemme og ved fremtidige korkonkurranser. Det har rett og slett vært morsomt og inspirerende å være på kortur igjen, og nå skal vi ta med oss dette inn i det videre arbeidet vårt utover høsten!

Posted in Konkurranse, nyheter, Tur Tagged , , ,

Klare for konkurranse i utlandet.

Klare for konkurranse i utlandet. 10
Damekoret Damenes Aften i Hamardomen. Fotograf: Arnfinn Johnsen

For første gang siden pandemien startet skal Damenes Aften på tur ut i verden igjen. Denne gangen går turen til Mozarts hjemby, Salzburg. Her skal vi delta i Salzburg Internationale Choral Celebration and Competition. Vi skal konkurrere i to kategorier, damekor og folkemusikk og i tillegg skal vi synge på åpningskonserten. For flere i koret blir det den første konkurransen de deltar i med Damenes Aften, og vi ser frem til å dele disse opplevelsene sammen. Det blir også spennende å møte andre kor og korsangere fra hele verden. Det er inspirerende å se og høre andre som holder på med det samme som oss!

Klare for konkurranse i utlandet. 11

«Jeg gleder meg til alle de gode musikalske øyeblikkene vi skal dele sammen. Dette blir første konkurransetur for flere av damene, og jeg overbevist om at vi kommer til å sitte igjen med mestring og sterkere samhold», sier leder av Damenes Aften Linn Kohman

Konkurransen i Salzburg er i midten av juni. Hvis du har lyst til å høre repertoaret vi skal presentere der, har du muligheten til det søndag 4.juni. klokka 18.00. Da holder vi konsert i Hamar Domkirke sammen med SangKam. De har nylig vært ute å konkurrert i Slovakia.

» Jeg gleder meg til å vise hva SangKam gjorde i konkurransen i Slovakia, samt presentere det Damenes Aften skal synge i Salzburg», sier musikalsk leder i Damenes Aften, Erland Dalen. » Det er masse god musikk i mange ulike sjangere, og det er flott at vi også skal lage et storkor av begge korene på konserten», sier han.

Posted in Fremhevet nyhet, Konkurranse, nyheter, Tur

Sommerkonsert: En sang til deg

Damenes Aften planlegger å gjenta suksessen fra i fjor med en stemningsfull sommerkonsert sammen med SangKam i Hamar Domkirke søndag 4. juni.

Det som er spesielt i år er at begge kor jobber med krevende konkurranse-materiale. SangKam skal på konkurranse allerede nå i april, mens vi i Damenes Aften skal til Salzburg i midten av juni for å konkurrere. De sangene vi skal framføre der vil vi gjerne dele med dere i juni. Billettsalget ligger ute, så det er bare å sikre seg billett allerede nå.

Sommerkonsert: En sang til deg 12
Posted in Konserter, Musikk, nyheter

Damenes Aften får for femte år på rad støtte fra norsk kulturråd!

I starten av mars kom den gledelige nyheten om at vi for femte år på rad har nådd opp blant de korene som hevder seg og blir lagt merke til i kor-Norge. Damenes Aften har for 2023 fått tilsagn på 80 000kr i drifts- og produksjonsstøtte som et kor på særlig høyt kunstnerisk nivå. Ordningen forvaltes/administreres gjennom Norges Korforbund. 

Damenes Aften får for femte år på rad støtte fra norsk kulturråd! 13
En av korets medlemmer, Mari Ottinsen, bakte kake i anledning at koret igjen fikk støtte fra kulturdepartementet.

Ekstra viktig med tilskudd i år

I år mottar koret 80 000 kr i støtte fra denne ordningen, et svært kjærkomment tilskudd i en driftsituasjon der korkassa fremdeles har mindre buffer enn vi har vært vant til. – Det at vi i kjølvannet av Covid, og med store endringer i folks privatøkonomi det siste året selger et lavere antall billetter til våre konserter og arrangementer gjør det mer risikabelt for oss å kjøre i gang med store, kostnadskrevende prosjekter som eksempelvis prosjektkor-satninger og lignende, forteller leder i koret Linn Kohmann. – Så dette tilskuddet betyr stadig mer for oss når det gjelder å sikre at vi opprettholder både kvaliteten og aktiviteten vår, sier hun.

Formålet er å gi kor på særlig høyt nivå bedre betingelser

Formålet med støtteordningen er å gi kor og vokalensembler på et særlig høyt kunstnerisk nivå bedre betingelser for drift, produksjon og formidling. Støtten vil gis til ett års drift, og er ikke knyttet til konkrete prosjekter. Ordningen retter seg mot kor og vokalensembler som har en demokratisk struktur og er medlemsstyrt, og som produserer og framfører kormusikk på et særlig høyt kunstnerisk nivå. -Det at man i denne ordningen ser på hvordan koret driftes, og hvilke resultater og langtidsplaner vi har, gjør at det er ekstra stas å motta støtten. Det er som en ordentlig anerkjennelse av det arbeidet styret og jeg som musikalsk leder legger ned, sier dirigent Erland Dalen begeistret.

Åtte kriterier for utvelgelse

En uavhengig fagjury vurderer søkerne og velger ut de korene som når opp basert på en rekke kriterier.

I vurderingen av søknadene skal følgende forhold vurderes:

 • Korets vokale og kunstneriske kvalitet.
 • Korets musikalske profil og målsettinger.
 • Korets utvikling over tid og omfang av aktivitet og konserter.
 • Korets evne til både å initiere og gjennomføre planlagte prosjekter.
 • Omfanget av samarbeidsprosjekter med både profesjonelle og frivillige aktører innen musikk- og kulturfeltet.
 • Kvaliteten ved drift og administrasjon, jf. regnskap for foregående år.
 • Korets totale økonomi, herunder om søker mottar annen statlig støtte.

Tilskuddet fastsettes etter en helhetlig, skjønnsmessig vurdering av utvalget og gis for ett år av gangen.

Føler oss sett og anerkjent

-Dette er på mange måter beviset på at det lønner seg å jobbe hardt og målrettet og ikke minst profesjonalisere driften, selv om man i utgangspunktet er et amatørkor, sier Linn Kohmann. -Vi føler oss veldig anerkjent og sett når vi atter et år når opp i denne støtteordningen, for det er ikke noe man kan se på som en selvfølge. Nå er vi liksom i samme gjeng som de korene vi har sett opp til, og som er ledestjerner både her i Norge og utover landegrensene. Det er jo fryktelig stas og må jo bety at kanskje også vi kan være ledestjerner og inspirere andre, konkluderer hun.

Posted in nyheter

Damenes Aften deltar på operapub i Hamar

Torsdag 30. mars deltar koret på Operapub på Vinbaren i Hamar! Sanger og primus motor bak arrangementet er Marthe Werring Holmern

Endelig er arrangementet Operapub igangsatt igjen her i Hamar, etter noen år pause som følge av Covid og diverse. Første operakveld ble gjennomført i slutten av januar, og nå i mars er det altså Damenes Aften som er invitert med som gjesteartist/kor for kvelden. I tillegg får man høre flotte primus motor Marthe Werring Holmern, tenor/baryton Trygve Kristian Svindland, Tenor Leon Seferi og pianist Ivan Ivanchev. Vi har med oss vår flotte dirigent Erland Dalen.

Arrangementet starter kl 20:00, men vi må dessverre informere om at det allerede er utsolgt. Skulle man ha et sterkt ønske om å komme inn så kan man møte opp i døra og håpe på at det er noen som ikke møter opp.

Damenes Aften deltar på operapub i Hamar 14
Posted in Konserter, nyheter

Jakten på julemusikken

I år bytter Damenes Aften ut sin faste julekabaret med en ren julekonsert etterfulgt av et jazzy afterparty for deg som ønsker en helaften i to akter.

Julekonsert med Damenes Aften

Damene har gjennom sine 30 år vært innom en god del julesanger i sine julekabareter, og i år har vi derfor bestemt oss for å la jula sette stemningen for hele konserten. Det blir en julekonsert med favoritter innen ulike sjangre julemusikk. Alt fra det helt nære og rolige til det svulstige, kraftfulle der blåserekka og bandet spiller en vesentlig rolle. Konserten varer i litt over en time og kjøres uten pause. 

Ønsker du mer musikk?

For deg som ønsker en helaften med Damene inviterer vi etter pause til et Afterparty ute i teatersalongene som en 2. avdeling av konserten. Her har damene gitt bandet fri og synger låter uten akkompagnement eller kun med piano. Ønsker du gjenhør med våre jazzlåter og mer av oppdragslåtene vi bruker i andre sammenhenger får du det på denne konserten. Det blir også selvsagt mulighet til å møte damene, og slå av en prat med noe godt i glasset. Denne avdelingen er beregnet til å vare litt under en time.

Jakten på julemusikken 18
Illustrasjonsbilde 2 fra Damenes Aften musikkvideo Devil May Care
Jakten på julemusikken 20
Illustrasjonsbilde 3 fra Damenes Aften musikkvideo Devil May Care

Til julekonserten inkludert afterparty er det færre plasser, så du bør være raskt ute hvis du ønsker å få med deg begge avdelingene. Det tilbys kun afterparty på siste forestilling hver kveld, så på lørdagens første forestilling er ikke afterparty et valg. 

Praktisk informasjon:

Priser: 350,- for julekonsert. 450,- for julekonsert inkl Afterparty (OBS! kun få billetter til 2.avdeling ettersom den foregår ute i Teatersalongene). *Se ebillett for rabatterte priser.

Kjøp billetter nå!

Premiere: ons 30 nov kl 19:00

Forestillinger: 

tor 1 des kl 19:00 (muligheter med afterparty)

fre 2 des kl 19:00 (muligheter med afterparty)

lør 3 des kl 17:00 (kun julekonsert) og kl 19:00 (muligheter med afterparty)

Posted in nyheter Tagged , , , , , ,

Damenes Aften får støtte fra kulturdepartementet!

For fjerde år på rad har Damenes Aften nådd opp blant de korene som hevder seg og blir lagt merke til. Kulturdepartementet deler ut midler til kor på særlig høyt kunstnerisk nivå, ordningen forvaltes/administreres gjennom norges korforbund. 

Damenes Aften får støtte fra kulturdepartementet! 21
En av korets medlemmer, Mari Ottinsen, bakte kake i anledning at koret igjen fikk støtte fra kulturdepartementet.

Ekstra viktig med tilskudd i år

I år mottar koret 120 000 kr i støtte fra denne ordningen, noe som er et svært kjærkomment tilskudd i en driftsituasjon som bærer preg av to år med covid. – Vi har kommet heldigere ut av det enn mange andre kulturaktører, fordi vi har klart å gjennomføre konserter til en viss grad disse årene, sier dirigent Erland Dalen. – Men det er klart at vi merker svært godt at korkassa har mindre buffer enn vi har vært vant til, og det gjør det mer risikabelt for oss å kjøre igang med store, kostnadskrevende prosjekter som eksempelvis prosjektkorsatningen vi har i september. Så dette tilskuddet er nesten ekstra viktig i år, forteller leder i koret, Linn Kohmann.

Formålet er å gi kor på særlig høyt nivå bedre betingelser

Formålet med støtteordningen er å gi kor og vokalensembler på et særlig høyt kunstnerisk nivå bedre betingelser for drift, produksjon og formidling. Støtten vil gis til ett års drift, og vil ikke være prosjektorientert slik som konsertstøtten. Ordningen retter seg mot kor og vokalensembler som har en demokratisk struktur og er medlemsstyrt, og som produserer og framfører kormusikk på et særlig høyt kunstnerisk nivå.

Åtte kriterier for utvelgelse

En uavhengig fagjury vurderer søkerne og velger ut de korene som når opp basert på en rekke kriterier.

I vurderingen av søknadene skal følgende forhold vurderes:

 • Korets vokale og kunstneriske kvalitet.
 • Korets musikalske profil og målsettinger.
 • Korets utvikling over tid og omfang av aktivitet og konserter.
 • Korets evne til både å initiere og gjennomføre planlagte prosjekter.
 • Omfanget av samarbeidsprosjekter med både profesjonelle og frivillige aktører innen musikk- og kulturfeltet.
 • Kvaliteten ved drift og administrasjon, jf. regnskap for foregående år.
 • Korets totale økonomi, herunder om søker mottar annen statlig støtte.

Tilskuddet fastsettes etter en helhetlig, skjønnsmessig vurdering av utvalget og gis for ett år av gangen.

Stolt og glade over å bli anerkjent

-Det aller beste med dette er nesten anerkjennelsen vi føler kommer med midlene, sier Linn videre. -Dette er på mange måter beviset på at det lønner seg å jobbe hardt og målrettet og ikke minst profesjonalisere driften, selv om man i utgangspunktet er et amatørkor. Nå er vi liksom i samme gjeng som de korene vi har sett opp til, og som er ledestjerner både her i Norge og utover landegrensene. Det er jo fryktelig stas og må jo bety at kanskje også vi kan være ledestjerner og inspirere andre kor, ler hun.

Posted in nyheter Tagged , , ,