Hyllest til våren 1

Hyllest til våren

Har du planer på søndag? Hva med å legge søndagsturen til Domkirkeodden, og ta deg tid til en deilig pause med stemningsfull og vakker musikk? Damenes Aften har invitert med seg blant annet Innlandet Strykekvartett til en unik konsert Søn. 26. mai kl 18.00

En drøm

-Dette er en drøm koret har hatt lenge. Koret forbindes jo for mange med juleshow og kabareter, og selv om vi elsker å synge gode arrangementer og populærmusikk av ulikt slag så blir det moro å få vise litt annet av det brede musikalske repertoaret vårt.

Linn Kohmann, Leder Damenes Aften

Skal kle Domen godt

Leder i koret, Linn Kohmann, forteller videre at det viktigste kriteriet når det gjelder musikkutvalg til konserten har vært at det skal være musikk som klinger godt i Domen, kler lokalet og årstiden, og at man får den stemningen og variasjonen koret ønsker seg. Hun trekker fram musikalsk leder Erland som hun synes er særlig god på nettopp dette. -Erland er virkelig spesielt god på å velge og sette sammen et godt og variert repertoar som gjør at 
konserter blir publikumsvennlige. Jeg tror det er en av grunnene til at mange av oss i Damenes Aften har valgt oss akkurat dette koret, at han er så flink til å gjøre musikken spennende, både for oss og de som hører på, sier hun begeistret.

Instrumentalister og mannskor

 I tillegg til Innlandet Strykekvartett har koret rekruttert med seg syv utvalgte menn for å kunne gjøre Spring Morning, av John Høybye, for blandakor, stryk og fløyte. -Dette er et stykke vi var med å gjorde for mange, mange år siden og som sitter som et svært godt minne hos både meg og de av damene i koret som har vært med helt siden da, forteller musikalsk leder og dirigent Erland Dalen. – Når vi nå fikk med oss
Innlandet Strykekvartett og dyktige Tori Erlien-Årva på fløyte var det rett og slett et stykke som er for vakkert til å forbigå, og vi gleder oss veldig til å få framføre det, sier han. Koret har også med seg pianist Ivan Ivanchev på flere stykker, blant annet Days of Beauty, et moderne klassisk stykke og Sorry seems to be the hardest word, som koret fikk arrangert av Kerry Marsch i forbindelse med det store Elton John-prosjektet de hadde for et par år siden.

Vi har valgt å ha med musikk i flere sjangre på denne konserten, så det er ingen rent klassisk kirkekonsert selv om vi har med stryk, piano og fløyte.

Erland Dalen, Musikalsk leder og dirigent

Kor på høyt kunstnerisk nivå

-Damenes Aften er et kor på meget høyt kunstnerisk nivå, og har vunnet utallige priser i korkonkurranse i utlandet med sanger innenfor klassisk musikk, folketoner og kirkemusikk, forteller Dalen. Han synes derfor det er ekstra stas å endelig kunne prioritere å sette opp en konsert som viser fram de sidene av koret. -Det er svært mange år siden Damenes Aften samarbeidet med strykere på denne måten, sier han.

-Det har vært et ønske fra koret, men med mange store prosjekt-kor og våre faste julekabareter og konserter har ikke tiden strukket til før nå.  

Oppfordrer til å støtte lokalt kulturliv

Dalen forteller at etter Covid-årene er det en større risiko forbundet med det å arrangere konserter av litt størrelse, og med profesjonelle eksterne samarbeidspartnere, fordi billettinntektene oppleves litt mer ustabile enn før. Oppfordringen fra Kohmann og Dalen er derfor at folk vil bruke denne unike muligheten til å både støtte opp under lokale musikere og aktivitet, både denne konserten som Damenes Aften arrangerer og alt det andre flotte arrangementene som kommer som perler på ei snor nå fram mot sommeren. -Det er mye som skjer kulturelt i Hamar, og mitt mantra har alltid vært at vi alle må være flinkere å gå på hverandres konserter og benytte oss av det rike kulturtilbudet
byen har å by på, sier Dalen.
 
Kohmann legger til at Damenes Aften i alle fall føler seg sikker på at søndagens konsert vil bli helt spesielt fin. -Vi mener selv vi kan love publikum en fantastisk  musikalsk hyllest av våren og sommeren i de vakre domkirkeruinene på Hamar, sier hun entusiastisk. -Det er i alle fall et godt utvalg musikk vi har valgt ut spesielt med tanke på Hamardomen sin spesielle klang og utforming, og vi gleder oss veldig, smiler hun.

Plass til alle

På spørsmål om det er fare for at ting blir utsolgt før søndag svarer hun et tydelig nei.  -Det er solgt en god del billetter på forhånd, men Domen rommer mange, så her skal vi få plass til alle som vil, selv om de ønsker å kjøpe i døra, sier Kohmann. Billetter kan altså kjøpes i døra, eller på TicketCo.no hvis man søker på «Damer i Domen». Konserten starter klokka 18:00 søndag 26. mai. og varer i ca. en time.

Hyllest til våren 2
Posted in Fremhevet nyhet, Konserter, nyheter