Om Erland Dalen

Fotograf Jens Haugen
Fotograf Jens Haugen

Erland Dalen er Damenes Aftens dirigent og grunnlegger. I hele sitt liv har han vært framtredende og aktiv innen musikk- og kulturlivet. Erland er utdannet ved Høgskolen i Hedmark og Institutt fro musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo. Han har 10 år bak seg som musikkfaglig korkonsulent i Norges Korforbund, komponerer og arrangere musikk og har til og med gitt ut en lærerbok innen feltet.

Erland Dalen startet opp prosjektkor i Hedmark og Oppland som har vært på turne i Sør Afrika, Spania, Chile og Argentina og Kina, våren 2015 planlegges ny tur for dette prosjketkoret til Australia. Erland Dalen initiere også prosjketkor rundt i landet som f, eks, «Abba for damer, «En hyllest til Simon & Garfunkel» og «Your Song – a tribute to Elton John. Erland Dalen er også dommer ved internasjonale korkonkurranser.

Erland “får til ting”, og er en stor tilhenger av å samarbeide med andre aktører. Derfor har han også startet ”Korvake” i Hamardomen, noe som inspirerer og gleder korsangere fra hele distriktet et helt døgn annethvert år.

Fotograf Jens Haugen
Fotograf Jens Haugen

 

Damene i Damenes Aften er på ingen måte like stemmemessig. Her kryr det av spennende og sterke stemmekvaliteter med bakgrunn i alle typer sjangere. Erlands oppgave er å temme jentene og stemmene og få det til å passe med hva vi synger til enhver tid. Det mestrer han på en utmerket måte! Erland er et oppkomme av gode arrangementer som passer oss, noe som ved hans ledelse bidrar til høy grad av allsidighet og musikalsk kvalitet. Dette får også alle som hører oss nyte godt av!

Posted in Dirigenten