Nå kan du kjøpe billett til Damenes Aften sin julekabaret «Krona på verket»

«Krona på verket» er årets utgave av den tradisjonelle julekabareten med damekoret Damenes Aften. Møt Damenes Aften, musikalsk leder Erland Dalen og forfatter Knut Faldbakken i et forrykende show i Hamar Teater i starten av desember. I år er også Liv Simensen tilbake, etter flere års pause fra manesjen. Sikre deg billetter allerede idag!

Siste julekabaret med Knut Faldbakken

«Krona på verket» markerer at dette blir siste julekabaret sammen med Knut Faldbakken. Vi i koret synes det er litt vemodig at Knut er med oss for siste gang, etter en liten kunstpause i fjor, men vi gleder oss til å stå på scena sammen med en av Norges sprekeste 80 åringer, og alle vi i Damenes Aften føler oss beæret over at vi i så mange år hatt et så fint samarbeid med en av Norges mest kjente forfattere.

Liv Simensen tilbake i Damenes Aften julekabaret

En annen kjenning av koret er også tilbake i manesjen. Etter flere års pause er vi veldig glade for å kunne fortelle at Liv Simensen og «Kjerringa hass Ansgar» er tilbake i år! – Dette har nok både vi og publikum ønsket oss lenge, og endelig var muligheten her, forteller leder i Damenes Aften, Linn Kohmann. – Liv har vært med oss i mange år tidligere, og det blir morsomt å få gjøre kabaret med henne på nytt.  

Åpne bilde
Damenes Aften har sitt første korseminar for høsten. Finner du Kjerringa hass Ansgard?

I fjor kjørte Damenes Aften 10 julekonserter med begrenset publikum, i år håper vi på full sal og god, gammeldags julekabaretstemning. Tenk at i over 20 år har vi holdt det gående på steder som Svare & Berg, Stallgården, Hydranten, Sagbladfabrikken og de siste årene på Hamar Teater! Vi er så takknemlig for alle trofaste publikummere som har fulgt oss gjennom alle disse årene og for alle nye som stadig kommer til. – Julekabaret i denne formen setter vi et verdig punktum for nå, men du skal ikke se bort fra at Damenes Aften klekker ut nye førjulsidéer neste år, avslutter en entusiastisk leder for Damenes Aften.

Damenes Aften har som vanlig med seg fullt band og blås

På scena har vi med oss blåserne Kjell Arne Engen, Tom Larson og Terje Kola. I bandet ellers sitter Ole Petter Hallan på trommer, Arild Dragset på piano, Øystein Utby på bass og Ragnar Utby på gitar. Damenes Aften ledes som vanlig av vår strålende Maestro: Erland Dalen. 

Hvordan kjøpe billetter til årets julekabaret med Damenes Aften?

Julekabareten «Krona på verket» med Damenes Aften kan du se på Hamar Teater fra 30.november til 4. desember,  og  det spilles i alt 5 forestillinger. Billettsalget er i gang, og med begrenset antall billetter lønner det seg å være tidlig ute.

Kjøp billetter på www.hamarteater.no.

Nå kan du kjøpe billett til Damenes Aften sin julekabaret "Krona på verket" 1
Damenes Aften julekabaret Krona på verket, plakat med informasjon om sted, klokkeslett og deltakere.

Vi samarbeider med Hamar Teater og Ebillett når det gjelder salg av billetter. Antall tilgjengelige seter følger til en hver tid gjeldende smittevernsregler. Du kan derfor føle deg trygg når du velger å komme på vårt arrangement.

Smittevernsregler som gjelder på arrangementer på Hamar Teater per 6. sept. 2021:

For å sikre en trygg og god kulturopplevelse er det iverksatt flere tiltak. På en enkelt kulturforestilling vil maks antall solgte billetter følge gjeldende regler. Det vil også være avstand mellom grupper i henhold til gjeldende regler. En husstand kan sitte sammen, vennegrupper må kjøpe enkeltbilletter. Hvis du er syk skal du holde deg hjemme.

Når du kjøper billett vil vi blokkere seter ved siden av kjøpet ditt som sikrer trygg avstand til andre grupper.

Alle gjeldende smittevernhensyn er ivaretatt

Som ansvarlig arrangør må vi vite hvem som er på de ulike forestillingene. Derfor må du som billettkjøper registrere navn, mobilnummer og e-post når du kjøper billett. Dersom du kjøper billetter til flere enn deg selv, må du selv ha oversikt over hvem du kjøpte billetter til.

Posted in digital, Fremhevet nyhet, Konserter, Musikk, nyheter, Uncategorized Tagged , , , , , , , , , , , , ,

Digital julekonsert

Jul Actually er nå tilgjengelig digitalt!

Så er dagen dere alle har ventet på endelig her: Damenes Aften har spilt inn digital julekonsert.

Er du en av de som ikke kunne komme på konsert i Hamar Teater i år? Vi har nå laget en ordentlig digital versjon av konserten vår, «Jul Actually», som vi håper og tror kan bidra til julestemning i stua!

Filmen er produsert av Øyvind Saugerud i Hyena Film, og lyden mikset av Eivind Strømstad, så dette ble veldig bra!

Her kan du se en sniktitt:

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=vkYzyklmoeU[/embedyt]

En perfekt førjulsgave til deg selv eller noen du er glad i? Eller julegaven til noen som skal sitte alene i år? For 150kr kan man se filmen så mange ganger man vil fra man kjøper den og fram til nyttår, og det er lett å ta gaven i bruk (man klikker bare på lenken man får tilsendt på e-post).

For å kjøpe filmen kan du trykke på arrangementet:

Takk til Sparebank1 Østlandet og Hamar Kommune som har gitt oss ekstra sponsormidler til denne digitale versjonen.

Posted in Fremhevet nyhet, Konserter, Musikk, nyheter, Uncategorized

Damenes Aften går digitalt

I denne spesielle tiden går vi i Damenes Aften nye veier for å fortsatt glede hverandre og publikum med musikk. For å støtte lokale musikere/kulturarbeidere bruker vi nå penger på studioinnspilling, videoproduksjon og digitalisering av CD-er.

Musikken til Damenes Aften finnes nå på Spotify

To CDer som koret spilte inn i 2003 og 2008 er nå utgitt på alle tilgjengelige strømmetjenester. Det vil si at man nå kan høre både gamle og nye sanger med Damenes Aften  digitalt. Korets musikk er på både Spotify, Tidal, YouTube og andre strømmetjenester. – Det er først nå vi har tid og penger til å tilgjengeliggjøre opptakene digitalt, forteller dirigent Erland Dalen. Nå som mye annet står på vent kjentes det både riktig og sette fart i disse planene. Når vi først var igang har vi også valgt å samle noen gode opptak fra de siste årene til et nytt album “Songs from our hearts”. Dette blir sluppet digitalt denne uken. – Dette er musikk som ikke har vært gitt ut av koret på CD, så her håper vi vårt publikum får seg noen nye favoritter, sier Erland.

Skjermbilde fra Spotify
Damenes Aften sine CDer ligger nå tilgjengelig på alle strømmetjenester, som eksempelvis Spotify. I løpet av våren vil ytterligere seks låter, pluss tre helt nye bli tilgjengeliggjort digitalt i det nye albumet «Songs from our Hearts».

Skal i studio for å synge inn jazzlåter

Koret skal også i studio i løpet av våren, for å spille inn tre nye sanger. 

– Vi er jo et kor med høyt aktivitetsnivå til vanlig. Heldigvis hadde vi et godt år i fjor. Det gjør at vi  foreløpig klarer oss godt økonomisk, sier leder i koret Linn Kohmann. – Nå er imidlertid prosjekter og mindre konserter satt på vent. Damene i koret ønsket derfor å prioritere aktiviteter som kunne komme både lokale musikere og vårt publikum til gode, fortsetter hun. På de måten kan vi støtte lokale musikere økonomisk. – Vi hadde et spennende år i fjor der vi var i Aalborg og jobbet med rytmisk musikk og jazz spesielt. Noen sanger fra den perioden hadde fortjent en ordentlig studioinnspilling nå mens vi har det friskt i minne, forteller Erland. Det var derfor ikke vanskelig å velge ut noen gode låter til en studioinnspilling. De tre sangene koret går i studio med er At Last, Goodbye Yellow Brick Road og Devil May Care.

Illustrasjon sanger til studioinnspilling
I løpet av Mai 2020 skal Damenes Aften synge inn tre arrangementer av Kerry Marsh i Studio 19 på Hamar.

Facebookfilm fra innøving av ny sang

I likhet med mange andre kor og grupper har vi forsøkt oss på å øve inn nytt stoff hjemmefra. Dette har resultert i blant annet en korona-hjemmeversjon av sangen Hymn of Acxiom. Den ble til ved at hver av damene sendte inn hver sin video filmet med mobil som ble klippet sammen av Hyenafilms. – Dette var mest av alt et stunt, forteller Linn. – Lydkvaliteten blir jo ikke den beste når alle står hjemme på hver sin telefon og synger alene, men det var heller ikke poenget. – Det forplikter når man skal sende inn stemmen sin, så da får man litt ekstra motivasjon til å øve, skyter Erland inn. – Og det er viktig å ikke slutte å synge i disse dager, så vi håper våre digitale aktiviteter kan inspirere andre kor til å fortsette å synge hjemmefra, fortsetter han.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=aHvUIMfL64Q[/embedyt]

Digital oppstart av prosjektet Elton John til sommeren

Til sommeren skulle etter planen det neste store prosjektkoret starte opp, med første samling i juni. – Vi har lenge sett at det å ha fysisk oppstart med 200 stykker ville være urealistisk. Vi jobber nå med hvordan vi kan få til en god oppstart digitalt for alle prosjektkorsangerne våre, forteller Kohmann. – Det å synge er god folkehelse, og særlig slik situasjonen er nå så tror vi et slikt prosjekt er viktig for folk. Vi ønsker derfor ikke å avlyse, men starter opp på en litt annen måte enn først planlagt. Vi har også alternative planer for høstens samlinger, avhengig av hvordan smittesituasjonen utvikler seg i Norge, bekrefter Erland Dalen.

– Ingen skal være engstelige for å bli smittet i forbindelse med våre prosjektkorsamlinger. Vi vil ikke samle alle fysisk før det defineres som trygt, sier Kohmann. I mellomtiden vil vi sende ut gode øvingsfiler og gjennomføre digitale samlinger. Etterhvert kan kanskje mindre grupper møtes dersom de ønsker det. -Vi får ta det en måned av gangen, øve som om vi skal treffes og glede oss til den dagen vi får sette det hele sammen til en stor kraftfull gjeng, sier Linn. 

Gjennomføring av konserter sommeren 2021

– Om konsertene kan gjennomføres neste sommer som planlagt er det for tidlig å ta stilling til, sier Erland Dalen. – Vi går  i gang med øvinger og lager gode planer for å opprettholde et godt sosialt og musikkfaglig miljø gjennom denne krevende tiden. Både innad i Damenes Aften og sammen med prosjektkorsangerne våre, sier Linn. – En eller annen gang åpner det jo opp igjen, og da skal vi være klare til å synge Elton John så taket løfter seg, avslutter Erland. Det er med andre ord mye å glede seg til, både for prosjektkoret og publikum framover. Selv om aktiviteten en god stund framover vil være mer digital enn før. 

Illustrasjonsfoto forrige prosjektkor, magisk musikal
Foto: Atle Sveen

Posted in Fremhevet nyhet, Musikk, Uncategorized

Vant priser for Årets kor og Årets dirigent!

Lørdag ble det arrangert korgalla i innlandet for andre gang. Denne gangen på Hamar. Damenes Aften vant prisen for Årets Kor, mens korets dirigent Erland Dalen vant prisen for Årets Dirigent.

Prisen årets kor

Om prisvinneren årets kor sier juryen følgende: Det er et kor av ypperste klasse, et signaturkor for hele området, som holder et svært høyt kunstnerisk nivå og deltar i prosjekter som løfter mange flere enn seg selv. De deler raust av sin kompetanse og opererer både lokalt, regionalt, nasjonalt og internasjonalt.

Et godt arrangement med mange flinke kor

Det var også veldig moro å sitte som publikum på arrangementet i går og høre noen av våre korkollegaer i innlandet på scenen, forteller Linn Kohmann. – Det er jo slik at man ikke alltid er god nok til å gå på hverandres konserter, og vi var mektig imponert over nivået og sangleden til de som opptrådte denne gangen. – Ungdomskoret Defrost er kanskje vårt hjerte aller nærmest, ettersom jeg var med og stiftet EDTC Choir som har utviklet seg til Defrost, sier Erland, men også Storhamar Blandakor og Brummundkoret varmer et dirigenthjerte som har lange røtter i innlandet og har vært innom de fleste korene opp gjennom årene. Et kor som inspirerte damene litt ekstra var koret Kurve, forteller Linn. -Vi jobber mye med rytmisk musikk, og har som mål dette året å ta i bruk beatboxing-teknikker og enda større grad av frihet scenisk sett. Så det var veldig inspirerende å høre dette fyrverkeriet av et kor.

Velfortjent dirigentpris

At Erland vant prisen for årets dirigent var kanskje ekstra stas for oss i damenes aften, sier Linn videre. – Han har jobbet så mye med kor over så lang tid, og er mesterlig god til å jobbe på alle nivå og med alle typer musikk. At han nå får en anerkjennelse av det arbeidet synes vi er helt strålende. Hamar, Innlandet og faktisk hele Norge har en enorm kapasitet i den mannen, så det er på tide at vi begynner å verdsette det litt, sier hun videre. I talen sin sa Erland at «uten dere er jeg ingenting», og sånn kan det sikkert kjennes for en som har drevet med kor hele livet. – Vi er i alle fall utrolig glade for å ha Erland som vår dirigent og håper han holder ut i mange flere år, avslutter hun.

Tar inn noen nye sangere før konkurransetur

Neste store mål for koret er konkurranse i Vietnam etter påske 2021, og arbeidet med konkurranse-repertoaire er allerede i gang. -Vi kommer til å sette inntaksstopp i koret etter denne våren for å ha tid til å samsynge oss ordentlig fram mot konkurranse, så hvis det er noen gode sangere der ute som har en drøm om å være med i Damenes Aften så er det siste mulighet på lenge nå i vår. Vi kommer til å kjøre prøvesang nå i mars/april, og kan ta inn en til to nye sangere hvis vi finner de helt riktige stemmene, sier Linn. Er det noen som ønsker å prøve seg kan de ta kontakt på korets epost: damenesaftenkor@gmail.com

Posted in Uncategorized

Damenes Aften Julekabaret: Cirka 70% solgt!

Interessen for Damenes Aften Julekabaret er større enn noen gang, og allerede er cirka 70% av billettene solgt. Kanskje er en av grunnene Ole Børuds strålende innsats i Stjernekamp på NRK?

Det øves til Ole kommer

Høsten har kommet for fullt, den første snøen har falt, og i Hamar Kulturhus øves det intenst. For skal man levere show til 1500 publikummere på 4 dager må man kunne sakene sine, og desember kommer raskere enn man tror. Med en strålende gjesteartist på plakaten er gjengen ekstra motivert – for det skal på ingen måte være nedtur for Ole å komme fra Stjernekamp til Damenes Aften Julekabaret – tvert imot.

 

Damenes Aften Julekabaret er ingen vanlig kor-konsert

Det er da heller ingen «vanlig julekonsert» Ole Børud har sagt ja til. I Damenes Aften Julekabaret snakker vi et musikalsk spenn som går fra Aretha Franklin, Steely Dan, Adele, Elvis og Disneypotpourri til O Helga Natt og samisk Deilig er jorden. Med et stødig band, blås, og profesjonell lys og lyd er showet noe vi i «damenes» har vært stolte av og takknemlig for å få vær med på i mange år allerede. I år er det nok likevel endel som gleder seg litt ekstra – å få med Ole Børud skal bli «gør-artig» rett og slett.

 

Gjensyn med to snertne damer fra 2012

Liv Simensen hadde andre planer i år igjen, men vi kan trøste publikum med at det blir et gledelig gjensyn med et par damer fra 2012. De gjenoppstår med liv og lyst, og har hatt mye å tenke på sida sist. Her blir det bokbad utenom det vanlige og en titt inn i kulissene: For hvordan ER det egentlig å være med i damekor? Etter ovr 25 år har det nok blitt noen historier…

 

Vær rask

Høres Damenes Aften Julekabaret ut som noe for deg eller noen du kjenner? Da lønner det seg å være rask, for med nummererte plasser er det viktig å kjøpe billett i god tid.

Den perfekte førjulsgaven… et ekstra krydder på julebordet… eller hva med en helaften på byen med «Dinner and a show»? Vi ønsker dere i alle fall hjertelig velkommen til Damenes Aften Julekabaret!

 

Billetter til Damenes Aften Julekabaret kjøper du på hamar teater sine nettsider:

Ons.5.12 kl 19:00: https://pay.ebillett.no/velg_antall.php?p_id=1109&arrnr=5617394

Tor. 6.12 kl 19:00: https://pay.ebillett.no/velg_antall.php?p_id=1109&arrnr=5617415

Fre. 7.12 kl 18:30: https://pay.ebillett.no/velg_antall.php?p_id=1109&arrnr=5617416

Lør 8.12 kl 15:30: https://pay.ebillett.no/velg_antall.php?p_id=1109&arrnr=5617428

Lør 8.12 kl 19:00: https://pay.ebillett.no/velg_antall.php?p_id=1109&arrnr=5617417

 

Posted in Uncategorized, Fremhevet nyhet, Konserter Tagged , ,

Ole Børud gjesteartist i årets kabaret 20 i stil!

Ole Børud gjesteartist i årets kabaret 20 i stil! 2Damenes Aften er igjen klare for sin tradisjonelle julekabaret og billettsalget er nå i gang!

Gjesteartist denne gang er Ole Børud, opprinnelig hamarsing, som i disse dager blir kjent for hele Norge gjennom NRK´s populære lørdagsunderholdning, «Stjernekamp».

I år er det faktisk 20 gang Damenes Aften og Knut Faldbakken gjør kabaret sammen, og tradisjonen tro er Knut på plass med sine underfundige kommentarer. Tidligere kormedlem Kjersti Kval vil sammen med en av veteranene i koret, Elin Thingstad, drille forfatteren i et lattervekkende «Bokbad» samt komme med noe skråblikk på kabareten og korets eksistens gjennom alle disse årene.

Et syv-manns orkester ledet av dirigent Erland Dalen vil ledsage damene gjennom en rekke feiende musikkinnslag, og som vanlig blir det «jul i stuggu» til slutt i år også.

«20 i stil» har premiere onsdag 5. desember og det spilles 5 forestillinger til og med lørdag 8.

Kabareten spilles i Hamar Teater.

Det er tilrettelagt for rullestol, ta da kontakt med teateret direkte for å avtale dette.

Billettpriser:
Voksen 370 kr(+ avg)
Student 270 kr(+ avg)
Grupper (min 10 pers) 350 kr per pers(+ avg)
Bestilling av gruppebilletter skjer på telefon 977 30 749

Ole Børud gjesteartist i årets kabaret 20 i stil! 3
Årets julekabaret med Damenes aften og Ole Børud

Direktelenke for billettkjøp:

Ons.5.12 kl 19:00: https://pay.ebillett.no/velg_antall.php?p_id=1109&arrnr=5617394

Tor. 6.12 kl 19:00: https://pay.ebillett.no/velg_antall.php?p_id=1109&arrnr=5617415

Fre. 7.12 kl 18:30: https://pay.ebillett.no/velg_antall.php?p_id=1109&arrnr=5617416

Lør 8.12 kl 15:30: https://pay.ebillett.no/velg_antall.php?p_id=1109&arrnr=5617428

Lør 8.12 kl 19:00: https://pay.ebillett.no/velg_antall.php?p_id=1109&arrnr=5617417

 

Posted in Fremhevet nyhet, Konserter, Uncategorized

Pipekonsert – til inntekt for nytt orgel!

Pipekonsert - til inntekt for nytt orgel! 4

Posted in Konserter, Uncategorized

Korkonkurranse i Bad Ischl – 3 gull og dirigentpris

Vi har vært i Bad Ischl i Østerrike fra 2. til 6. mai for den 15. internasjonal korkonkurransen der som er arrangert av Interkultur. Vi innhentet tre gull i i tre forskjellige klasser og deltok også i Grand Prix som ett av de 7 beste korene. I tillegg mottok vår dirigent, Erland Dalen, dirigentprisen! Vi sang i tre klasser: sakral, pop og jazz og i damekor klassa A. I tillegg sang vi også på åpningskonserten og på vennskapskonsert. 23 kor fra 15 land deltok med  konkurranse fra land som Indonesia, Japan, Kina, Russland, Serbia, Mexico, Kroatia, Tyrkia, Ungarn, Østerrike, Kasakstan, Sverige, Sveits og Tsjekkia. Vi kan se tilbake til en vellykket konkurranse og fin tur til Østerrike!
Noen av bildene nedenfor er hentet fra Int. Choir Competition & Festival Bad Ischl sin Facebookside.
Korkonkurranse i Bad Ischl - 3 gull og dirigentpris 5
Fra åpningskonserten i finstasen med Ragnhild som solis
Korkonkurranse i Bad Ischl - 3 gull og dirigentpris 6
Fra åpningskonserten
Korkonkurranse i Bad Ischl - 3 gull og dirigentpris 7
Etter at vi har synget i sakral klassen. Bilde tatt utenfor kirken vi sang i
Korkonkurranse i Bad Ischl - 3 gull og dirigentpris 8
Korkonkurranse i Bad Ischl - 3 gull og dirigentpris 9
Tittin og Erland mottar gulldiplomene
Erland vant fortjent dirigenprisen! Vi er heldige å ha en sånn dyktig og folkelig dirigent
Korkonkurranse i Bad Ischl - 3 gull og dirigentpris 11
Sommerstemningen var på plass i byen
Korkonkurranse i Bad Ischl - 3 gull og dirigentpris 12
En hyggelig by omringet av fantastisk natur
Posted in Uncategorized

Velkommen til konkurransekonsert!

2 mai drar Damenes Aften til Østerrike for konkurranse! Nysgjerrig på hva vi skal fremføre? Vi ønsker å dele dette med dere søndag 8. april kl. 18.00 på Hedmarksmuseets Aula. Sammen med oss har vi Bellmen denne kvelden! Vi lover en rekke med herlige sanger, i ulike sjangere. Vel møtt alle sammen.

Velkommen til konkurransekonsert! 13Velkommen til konkurransekonsert! 14

Posted in Uncategorized