Prisvinnere på korgalla 2020

Vant priser for Årets kor og Årets dirigent!

Lørdag ble det arrangert korgalla i innlandet for andre gang. Denne gangen på Hamar. Damenes Aften vant prisen for Årets Kor, mens korets dirigent Erland Dalen vant prisen for Årets Dirigent.

Prisen årets kor

Om prisvinneren årets kor sier juryen følgende: Det er et kor av ypperste klasse, et signaturkor for hele området, som holder et svært høyt kunstnerisk nivå og deltar i prosjekter som løfter mange flere enn seg selv. De deler raust av sin kompetanse og opererer både lokalt, regionalt, nasjonalt og internasjonalt.

Et godt arrangement med mange flinke kor

Det var også veldig moro å sitte som publikum på arrangementet i går og høre noen av våre korkollegaer i innlandet på scenen, forteller Linn Kohmann. – Det er jo slik at man ikke alltid er god nok til å gå på hverandres konserter, og vi var mektig imponert over nivået og sangleden til de som opptrådte denne gangen. – Ungdomskoret Defrost er kanskje vårt hjerte aller nærmest, ettersom jeg var med og stiftet EDTC Choir som har utviklet seg til Defrost, sier Erland, men også Storhamar Blandakor og Brummundkoret varmer et dirigenthjerte som har lange røtter i innlandet og har vært innom de fleste korene opp gjennom årene. Et kor som inspirerte damene litt ekstra var koret Kurve, forteller Linn. -Vi jobber mye med rytmisk musikk, og har som mål dette året å ta i bruk beatboxing-teknikker og enda større grad av frihet scenisk sett. Så det var veldig inspirerende å høre dette fyrverkeriet av et kor.

Velfortjent dirigentpris

At Erland vant prisen for årets dirigent var kanskje ekstra stas for oss i damenes aften, sier Linn videre. – Han har jobbet så mye med kor over så lang tid, og er mesterlig god til å jobbe på alle nivå og med alle typer musikk. At han nå får en anerkjennelse av det arbeidet synes vi er helt strålende. Hamar, Innlandet og faktisk hele Norge har en enorm kapasitet i den mannen, så det er på tide at vi begynner å verdsette det litt, sier hun videre. I talen sin sa Erland at «uten dere er jeg ingenting», og sånn kan det sikkert kjennes for en som har drevet med kor hele livet. – Vi er i alle fall utrolig glade for å ha Erland som vår dirigent og håper han holder ut i mange flere år, avslutter hun.

Tar inn noen nye sangere før konkurransetur

Neste store mål for koret er konkurranse i Vietnam etter påske 2021, og arbeidet med konkurranse-repertoaire er allerede i gang. -Vi kommer til å sette inntaksstopp i koret etter denne våren for å ha tid til å samsynge oss ordentlig fram mot konkurranse, så hvis det er noen gode sangere der ute som har en drøm om å være med i Damenes Aften så er det siste mulighet på lenge nå i vår. Vi kommer til å kjøre prøvesang nå i mars/april, og kan ta inn en til to nye sangere hvis vi finner de helt riktige stemmene, sier Linn. Er det noen som ønsker å prøve seg kan de ta kontakt på korets epost: damenesaftenkor@gmail.com

Posted in Uncategorized