Klare for konkurranse i utlandet.

Klare for konkurranse i utlandet. 1
Damekoret Damenes Aften i Hamardomen. Fotograf: Arnfinn Johnsen

For første gang siden pandemien startet skal Damenes Aften på tur ut i verden igjen. Denne gangen går turen til Mozarts hjemby, Salzburg. Her skal vi delta i Salzburg Internationale Choral Celebration and Competition. Vi skal konkurrere i to kategorier, damekor og folkemusikk og i tillegg skal vi synge på åpningskonserten. For flere i koret blir det den første konkurransen de deltar i med Damenes Aften, og vi ser frem til å dele disse opplevelsene sammen. Det blir også spennende å møte andre kor og korsangere fra hele verden. Det er inspirerende å se og høre andre som holder på med det samme som oss!

Klare for konkurranse i utlandet. 2

«Jeg gleder meg til alle de gode musikalske øyeblikkene vi skal dele sammen. Dette blir første konkurransetur for flere av damene, og jeg overbevist om at vi kommer til å sitte igjen med mestring og sterkere samhold», sier leder av Damenes Aften Linn Kohman

Konkurransen i Salzburg er i midten av juni. Hvis du har lyst til å høre repertoaret vi skal presentere der, har du muligheten til det søndag 4.juni. klokka 18.00. Da holder vi konsert i Hamar Domkirke sammen med SangKam. De har nylig vært ute å konkurrert i Slovakia.

» Jeg gleder meg til å vise hva SangKam gjorde i konkurransen i Slovakia, samt presentere det Damenes Aften skal synge i Salzburg», sier musikalsk leder i Damenes Aften, Erland Dalen. » Det er masse god musikk i mange ulike sjangere, og det er flott at vi også skal lage et storkor av begge korene på konserten», sier han.

Posted in Fremhevet nyhet, Konkurranse, nyheter, Tur

Damene vant i Italia

Vi var et av seks kor i Grand Prix i Rimini Internasjonale korfestival sent søndag kveld. Det var meget jevn konkurranse, med kor fra Columbia, Latvia, Slovenia og Russland.

bilde

Seieren gikk til et kor fra Puerto Rico. Totalt deltok 30 kor på konkurransen og seks kor gikk til Grand Prix. Vi kvalifiserte oss etter å ha vunnet damekorklassen i konkurranse med seks andre kor.

Vi har intrykk av at Erland var fornøyd med damene sine etter  konkurransen.

– Jeg synes vi sang bra og det slo an. Det går i ett her nede. Vi er oppe klokken sju om morgenen, og har de første framføringene klokken elleve.

Her kan du se noen av fremføringene våre fra konkurransen:

Damenes Aften - I Got Rhythm

Damenes Aften - Grand Prix finale 2014

Posted in Konkurranse, Koret, Musikk

Vinnere av Cantando Musikkforlag sin YouTube-konkurranse

Damenes Aften gikk av med seieren i Cantando Musikkforlag sin konkurranse på YouTube.

Hovedpremien på 10.000 kroner gikk til Damenes Aften med «Birds». Solist på fremførelsen var Marianne Løbak og dirigent Erland Dalen. 

Musikk: Ola Bremnes, Tekst: Ola og Kari Bremnes, Arrangement: Arne Dagsvik.

Birds - sunget av Damenes Aften. Cantando Muskkkforlag

I tillegg til å vinne hovedpremien i konkurransen så vant samme fremførelsen tilleggspremien for best underholdningsverdi, med begrunnelsen at dette var en vakker videoproduksjon. Videoproduksjonen er gjort av Hyena Film som holder til på Hamar. Vi deler derfor seieren med Øyvind Saugerud i Hyena Film som laget en flott video for oss. Tusen takk!

Lydinnspilling ble gjort i Veldre Kirke og i Studio 19 på Hamar, av Fred Dalbakk.

Vi takker for gode samarbeidspartnere på både «Birds» og de andre musikkvideoene vi spilte inn i vår, og er stolte og glade for at innsatsen blir belønnet med selveste hovedpremien.

Damenesaften fellesbilde høst 2014

Hvilke andre kor som gikk av med de andre premiene i konkurransen ser du her:

KORKONKURRANSEN 2014
Kategori Vinner Beløp Kor Tittel
Hovedpremie   10.000 Damenes aften Birds
Blandakor 2. premie 3.000 Risikoret Bysjan, bysjan lite bån
Blandakor 3. premie 1.000 Vokalklassen på Follo FHS Lillelam-fugen
Damekor/likestemmer 1. premie 5.000 Volve vokal Ord over grind
Damekor/likestemmer 2. premie 3.000 Acta Musicae Vi skal ikkje sova bort sumarnatta
Damekor/likestemmer 3. premie 1.000 Stavanger domkirkes pikekor Surely Goodness and Mercy
Beste underholdningsverdi   1.000 Damenes aften Birds
Posted in Konkurranse, Musikk

Planlegger ny konkurranse i Irland

Nå er vi igang med nytt år, og har jaktet litt på nye muligheter til å prøve oss internasjonalt.

Valget har falt på en konkurranse i Sligo Irland, der Damenes Aften har vært tidligere og fikk gode tilbakemeldinger.

Våren brukes derfor til å samkjøre stemmegruppene, finslipe samklang og uttrykk i ulike sjangre, ta på oss betalte oppdrag som kan bidra inn i tur-kassa vår og finne godt konkurransestoff som kan øves inn.

 

Posted in Behind the scenes, Konkurranse

En respektabel innsats i årets NM

Da er NM over, og Damenes Aften sang til gull i klassen Like stemmer og sølv i klassen Sakral. Det er vi veldig fornøyd med.

I konkurransene havnet vil på en respektabel fjerdeplass i klassen Like stemmer, og en femteplass i klassen Sakral – veldig moro når nivået er så høyt. Det var svært mange gode kor med i konkurransen, og  vi gledet oss over mye rørende og motiverende korsang i løpet av helgen.

Var det noen som gikk glipp av arrangementet så kan dere se oss opptre i klassen like stemmer her. Vi er siste kor ut, så dere må spole dere til slutten eller nyte de andre flinke korene før oss.

 

Posted in Konkurranse

NM i kor første helgen i november 2012

Den første helgen i november er det duket for NMi kor – som arrangeres for første gang.

Damenes Aften har meldt seg på i to klasser, damekor og sakral klasse.

Mer informasjon om NM i kor finner du på korforbundet sine nettsider.

Posted in Konkurranse

Ny seier til Damenes Aften!

Lørdag 10.mars stilte Damenes Aften opp som et av 17 konkurrerende kor på Tretten Korcup i klassene «Negro Sprituals/Jazz» og «Folketone». Continue reading «Ny seier til Damenes Aften!»

Posted in Konkurranse