Det øves til Stevie Wonder 31. mai 2017

Hvor er du mellom 31. Mai og 3 juni? I Hamar Kulturhus håper vi :) Der fyrer vi nemlig igang med vårens store prosjekt -Stevie Wonder.

Ca 150 sangere i prosjektkoret er i gang med øvelser (bildet viser deler av Tenor-gruppa på øvelse) og vi gleder oss veldig til å dele resultatet med dere alle.

Her må man forberede seg på både full fart, humor, latter og allsang-men vi forventer også en tåre i øyekroken.

Billetter kjøper du gjennom billettsystemet til Hamar Kulturhus.

Har du lyst på en smakebit fra øvelsene våre finner du det her: Stevie Wonder-film, 23.mars 17

 

Posted in Behind the scenes, Fremhevet nyhet, Konserter, Prosjekt

Budapest International Choral Celebration

22. til 25. mai var Damenes i Budapest for å delta på en korfestival som ble arrangert av Meeting Music og Palace of Arts i Budapest.

DSC_0862

«The festival will feature three grand evening gala concerts, several choral concerts during the day as well as workshops, open singing sessions and interactive choral projects for the youth. The 1st big event will be an international choral gala on the 23rd at the National Concert Hall, the most prestigious concert hall in Hungary. It is intended to be a «colours of the world» sort of selection with some of the top choirs form all over the world. We would be happy if your high quality choir Damenes Aften could follow our invitation to be part of it.»

På lørdag kveld deltok vi på gallakonserten som fant sted i National Concert Hall, sammen med mange andre kor. Her sang vi to selvvalgte sanger; Eatnemen Vueli og Stundom E´ Mi Kjering Så God, iført bunad.

Vi hadde også gleden av å møte Ambassadør Skarstein, fra Den Norske Ambassaden i Ungarn.
Vi hadde også gleden av å møte Ambassadør Skarstein, fra Den Norske Ambassaden i Ungarn.

På søndagen hadde vi en halvtimes Atriums-konsert på ettermiddagen, med et bredt og sammensatt repertoar, bestående av både klassisk, folkemusikk fra forskjellige land, samt både norsk og internasjonal populærmusikk fra forskjellige epoker.

Litt seinere på kvelden hadde vi en show-opptreden, der vi stod oppstilt langs et rekkverk i tredje etasje, og sang ned til de som stod i etasjen under oss.

Skjermbilde 2015-06-04 kl. 16.27.50

 

Festivalen ble avsluttet med en midnattskonsert, der vi deltok med Crossing Countries – som handler om nettopp det festivalen handlet om – å møtes i musikken på tvers av kulturer.

Alt i alt en veldig fin tur, i en utrolig fin by, med fantastisk fine damer!

Posted in Behind the scenes, Konserter, Koret, Tur

Høsten er i gang og vi har mange jern i ilden

Da var høstsemesteret i gang igjen med første ordinære øvelse i går kveld (26.08).

Vi hadde tjuvstartet litt i år, med øvelse forrige mandag og ekstraøvelse på onsdag fordi vi skulle synge i AnneMa sitt bryllup nå lørdag 24.08. Ikke noe er så flott som å få være med å bidra til at en av våre egne får sin perfekte dag i Hamardomen. Nydelig var hun, og nydelig var brudeparet. Vi fikk også synge utmasrsjen sammen med Collegium Vocale og det var jo veldig moro. Ikke så ofte vi synger sammen med andre kor.

Framover er det mye spennende som skjer. Erland har brukt sommeren på å finne fram konkurransestoff, så nå er det innøving av nytt stoff fram til vi reiser til Irland 7. november. Vi gleder oss veldig. Han har gjort en god jobb som vanlig, og vi koste oss med å dykke ned i nye noter i går kveld.

Planlegging av julekabaret er også i gang, litt tidligere i år enn vi pleier kanskje.

Det har vært endel utskiftninger i koret de siste årene, men nå merker vi virkelig at vi begynner å bli godt sam-sunget og at det høres at vi har funnet hverandre igjen. Veldig morsomt å merke at ting vi har jobbet lenge med nå (eksempelvis Voi Voi) plutselig går helt på automatgir og sitter som støpt, Erland er faktisk nærmest overflødig når vi kommer til det stadiet – og det må jo være et kompliment til ham som dirigent. Da har han klart å få den under huden på oss alle.

I høst har vi også tatt imot tre nye medlemmer. Pia, Line og Charlotte. Velkommen til dem, vi håper vi har tatt dem godt i mot og tror nok de vil trives. Det er jo veldig morsomme øvelser hos oss, og et varmt og inkluderende miljø. Vi har også fått igjen Elin etter et år, og det er jo veldig stas da!

Det betyr at vi nå er nesten maks av hva vi vil være, 19 stk. Skulle det dukke opp en heeelt fantastisk 2. sopran så kan det hende vi tar inn en til, men med konkurranse rett rundt hjørnet er det veldig flott å være en stabil og samsunget gjeng som går høsten i møte.

Og trenger du et kor til oppdrag så ta kontakt med oss. Vi har ikke glemt underholdsningsstoffet vårt, og øver hele tiden inn også andre typer sanger enn det typiske konkurransestoffet nettopp så vi skal ha ting som egner seg i lystig lag.

Vi har også veldig lyst til å få gjøre mer av kor-spa oppdrag, for der har vi fått veldig god tilbakemeldig fra folk og vi tror mange flere bedrifter hadde hatt godt av å ta med de ansatte på noe sånt.

Posted in Behind the scenes, Koret

Konsert med Brøttum Brass 21. april i Hamar Domkirke

Søndag 21.april spiller vi i Hamar Domkirke kl 19.00 sammen med Brøttum Brass.

Priser: Studenter og barn u/ 16 100,-
Voksen 200,-

Velkommen!

Plakat A-4 Hamar Domkirke

Posted in Behind the scenes, Konserter

Planlegger ny konkurranse i Irland

Nå er vi igang med nytt år, og har jaktet litt på nye muligheter til å prøve oss internasjonalt.

Valget har falt på en konkurranse i Sligo Irland, der Damenes Aften har vært tidligere og fikk gode tilbakemeldinger.

Våren brukes derfor til å samkjøre stemmegruppene, finslipe samklang og uttrykk i ulike sjangre, ta på oss betalte oppdrag som kan bidra inn i tur-kassa vår og finne godt konkurransestoff som kan øves inn.

 

Posted in Behind the scenes, Konkurranse

Årets julekabaret – 20 år med damer, vin og sang

Da er vi i full gang med planleggingen av årets julekabaret.

Årets julekabaret - 20 år med damer, vin og sang 1

Vi har også i år med oss Liv Simensen, Knut Faldbakken og sjumannsorkester på Hamar Sagbladfabrikk!

Ei god blanding fabrikkstøv, sagblad og tømmer er kulisser for hits fra de store kvinnene i musikken! Vi hyller dem med hjertevarme, humør og flerstemt sang, og garanterer julestemning!

Det blir salg av forfriskninger! Dørene åpner 1 time før, så dere kan komme i god tid og kjenne roen senke seg midt i julestria.

 

Forestillinger:

12. des kl 20:00

13. des kl 20:00

14. des. kl 18:00 og 21:00

15 des. kl 18:00

Billetter kjøper dere på Billettservice.Eerfaringsmessig fylles det fort opp, så det kan lønne seg å være tidlig ute hvis du har en spesiell dag du ønsker å komme.

Posted in Behind the scenes, Konserter

Vel hjemme og klare for konsert i kveld

Vel hjemme igjen fra Harstad er vi nå klare for å vise hamarsingene hva vi har øvd på. Vi håper å se mange i hedmarksmuseets aula kl 21:00, og håper vi har klart å ta med oss litt av midnattsola og sjøsprøyten nedover.

Vel hjemme og klare for konsert i kveld 2

Her er et bilde av koret per nå. Med både avtroppende og påtroppende medlemmer. Fotograf: Roar Barros-Ødegård

 

Posted in Behind the scenes, Konserter