Støtte fra Norsk Kulturråd for sjette gang

Damenes Aften er glade og stolte over å fremdeles være på lista over de som får støtte fra norsk kulturråd til drifts- og produksjonsstøtte. Denne ordningen er laget for kor og ensembler på særlig høyt kunstnerisk nivå og forvaltes/administreres gjennom Norges Korforbund. 

Bilde av marsipankake for å feire damenes aften sin støtte fra kulturdepartementet.

Konkret tilskudd som hjelper godt til driften

Formålet med støtteordningen er å gi kor og vokalensembler på et særlig høyt kunstnerisk nivå bedre betingelser for drift, produksjon og formidling. Ordningen retter seg mot kor og vokalensembler som har en demokratisk struktur og er medlemsstyrt, og som produserer og framfører kormusikk på et særlig høyt kunstnerisk nivå.

Åtte kriterier for utvelgelse

En uavhengig fagjury vurderer søkerne og velger ut de korene som når opp basert på en rekke kriterier.

I vurderingen av søknadene skal følgende forhold vurderes:

  • Korets vokale og kunstneriske kvalitet.
  • Korets musikalske profil og målsettinger.
  • Korets utvikling over tid og omfang av aktivitet og konserter.
  • Korets evne til både å initiere og gjennomføre planlagte prosjekter.
  • Omfanget av samarbeidsprosjekter med både profesjonelle og frivillige aktører innen musikk- og kulturfeltet.
  • Kvaliteten ved drift og administrasjon, jf. regnskap for foregående år.
  • Korets totale økonomi, herunder om søker mottar annen statlig støtte.

Tilskuddet fastsettes etter en helhetlig, skjønnsmessig vurdering av utvalget og gis for ett år av gangen.

Takker for støtten, og føler oss anerkjent

-Vi føler oss veldig anerkjent og sett når vi fortsetter å nå opp i denne støtteordningen så mange år på rad, for det er ikke en selvfølge, samme hvor godt man føler man jobber. – Det er mange dyktige kor og ensembler i Norge, og vi vet vi konkurrerer om midler med noen ordentlig bautaer, sier leder i koret Linn Kohmann. -Det at vi likevel når opp i konkurransen gjør oss enda mer motivert til å satse på prosjekter og arrangementer som kombinerer faglig utvikling for oss som kor, samtidig som vi jo har et sterkt mål og drifkraft i å være et kor som inspirerer andre i regionen vår.

Posted in Fremhevet nyhet, Koret, nyheter

Budapest International Choral Celebration

22. til 25. mai var Damenes i Budapest for å delta på en korfestival som ble arrangert av Meeting Music og Palace of Arts i Budapest.

DSC_0862

«The festival will feature three grand evening gala concerts, several choral concerts during the day as well as workshops, open singing sessions and interactive choral projects for the youth. The 1st big event will be an international choral gala on the 23rd at the National Concert Hall, the most prestigious concert hall in Hungary. It is intended to be a «colours of the world» sort of selection with some of the top choirs form all over the world. We would be happy if your high quality choir Damenes Aften could follow our invitation to be part of it.»

På lørdag kveld deltok vi på gallakonserten som fant sted i National Concert Hall, sammen med mange andre kor. Her sang vi to selvvalgte sanger; Eatnemen Vueli og Stundom E´ Mi Kjering Så God, iført bunad.

Vi hadde også gleden av å møte Ambassadør Skarstein, fra Den Norske Ambassaden i Ungarn.
Vi hadde også gleden av å møte Ambassadør Skarstein, fra Den Norske Ambassaden i Ungarn.

På søndagen hadde vi en halvtimes Atriums-konsert på ettermiddagen, med et bredt og sammensatt repertoar, bestående av både klassisk, folkemusikk fra forskjellige land, samt både norsk og internasjonal populærmusikk fra forskjellige epoker.

Litt seinere på kvelden hadde vi en show-opptreden, der vi stod oppstilt langs et rekkverk i tredje etasje, og sang ned til de som stod i etasjen under oss.

Skjermbilde 2015-06-04 kl. 16.27.50

 

Festivalen ble avsluttet med en midnattskonsert, der vi deltok med Crossing Countries – som handler om nettopp det festivalen handlet om – å møtes i musikken på tvers av kulturer.

Alt i alt en veldig fin tur, i en utrolig fin by, med fantastisk fine damer!

Posted in Behind the scenes, Konserter, Koret, Tur

Rosa Sløyfe: Vi synger på Gregers lørdag 4. oktober

Førstkommende lørdag (4. oktober) kan du høre oss på Gregers klokken 15:00. 

rosa-sløyfe-1-224x300

Å delta på Rosa Sløyfe-aksjonen har blitt en tradisjon for damene, og sa selvfølgelig ja til dette også i år.

Konserten er gratis, men vi oppfordrer alle til å støtte Kreftforeningens viktige arbeid. Vi har kjøpt pins til hele koret, og håper å se mange pins også ute i publikum på lørdag.

Gi et bidrag til kontonummer 7001.09.88592 eller send «ROSA» til 2277 og støtt aksjonen med 80 kroner. Les mer på www.rosasloyfe.no

 

Posted in Konserter, Koret, Musikk

Damene vant i Italia

Vi var et av seks kor i Grand Prix i Rimini Internasjonale korfestival sent søndag kveld. Det var meget jevn konkurranse, med kor fra Columbia, Latvia, Slovenia og Russland.

bilde

Seieren gikk til et kor fra Puerto Rico. Totalt deltok 30 kor på konkurransen og seks kor gikk til Grand Prix. Vi kvalifiserte oss etter å ha vunnet damekorklassen i konkurranse med seks andre kor.

Vi har intrykk av at Erland var fornøyd med damene sine etter  konkurransen.

– Jeg synes vi sang bra og det slo an. Det går i ett her nede. Vi er oppe klokken sju om morgenen, og har de første framføringene klokken elleve.

Her kan du se noen av fremføringene våre fra konkurransen:

Damenes Aften - I Got Rhythm

Damenes Aften - Grand Prix finale 2014

Posted in Konkurranse, Koret, Musikk

Høsten er i gang og vi har mange jern i ilden

Da var høstsemesteret i gang igjen med første ordinære øvelse i går kveld (26.08).

Vi hadde tjuvstartet litt i år, med øvelse forrige mandag og ekstraøvelse på onsdag fordi vi skulle synge i AnneMa sitt bryllup nå lørdag 24.08. Ikke noe er så flott som å få være med å bidra til at en av våre egne får sin perfekte dag i Hamardomen. Nydelig var hun, og nydelig var brudeparet. Vi fikk også synge utmasrsjen sammen med Collegium Vocale og det var jo veldig moro. Ikke så ofte vi synger sammen med andre kor.

Framover er det mye spennende som skjer. Erland har brukt sommeren på å finne fram konkurransestoff, så nå er det innøving av nytt stoff fram til vi reiser til Irland 7. november. Vi gleder oss veldig. Han har gjort en god jobb som vanlig, og vi koste oss med å dykke ned i nye noter i går kveld.

Planlegging av julekabaret er også i gang, litt tidligere i år enn vi pleier kanskje.

Det har vært endel utskiftninger i koret de siste årene, men nå merker vi virkelig at vi begynner å bli godt sam-sunget og at det høres at vi har funnet hverandre igjen. Veldig morsomt å merke at ting vi har jobbet lenge med nå (eksempelvis Voi Voi) plutselig går helt på automatgir og sitter som støpt, Erland er faktisk nærmest overflødig når vi kommer til det stadiet – og det må jo være et kompliment til ham som dirigent. Da har han klart å få den under huden på oss alle.

I høst har vi også tatt imot tre nye medlemmer. Pia, Line og Charlotte. Velkommen til dem, vi håper vi har tatt dem godt i mot og tror nok de vil trives. Det er jo veldig morsomme øvelser hos oss, og et varmt og inkluderende miljø. Vi har også fått igjen Elin etter et år, og det er jo veldig stas da!

Det betyr at vi nå er nesten maks av hva vi vil være, 19 stk. Skulle det dukke opp en heeelt fantastisk 2. sopran så kan det hende vi tar inn en til, men med konkurranse rett rundt hjørnet er det veldig flott å være en stabil og samsunget gjeng som går høsten i møte.

Og trenger du et kor til oppdrag så ta kontakt med oss. Vi har ikke glemt underholdsningsstoffet vårt, og øver hele tiden inn også andre typer sanger enn det typiske konkurransestoffet nettopp så vi skal ha ting som egner seg i lystig lag.

Vi har også veldig lyst til å få gjøre mer av kor-spa oppdrag, for der har vi fått veldig god tilbakemeldig fra folk og vi tror mange flere bedrifter hadde hatt godt av å ta med de ansatte på noe sånt.

Posted in Behind the scenes, Koret

Damenes Aften søker lys sopran

Damenes Aften er på jakt etter en lys 1. sopran. Continue reading «Damenes Aften søker lys sopran»

Posted in Koret

Damenes Aften 20 år

Velkommen til Damenes Aften sin nye nettside. Enhver jubilant med respekt for seg selv (20 år i år) vifter litt ekstra med fjærene i jubileumsåret og ikler seg ny drakt.

Continue reading «Damenes Aften 20 år»
Posted in Koret